InterRent

InterRent är en ny aktör på marknaden för biluthyrning som kommer från den större Europcar group. På sin hemsida lyfter de att de erbjuder bilar för marknadsledande priser utan att kompromissa med sin service. De existerar idag främst i Europa men även i några länder i Afrika, Arabiska halvön, Balkanhalvön och Västindien. Sverige har däremot ännu inte några hyrbilar från InterRent.

InterRent själva listar vad som gör att du ska vända dig till just dem när du vill hyra bil: Förmånliga priser; avbokning av fordon kan ske upp till två timmar innan du ska hämta ut den; bra säkerhet; och valmöjligheter.

Hyra bil

Som exempel kollade vi på hur en långhelgshyra ser ut hos InterRent, här med Madrids flygplats som upphämtningsplats. Tillgängliga bilar inkluderar bland annat den mindre Seat Mii, mellanklassbilen Opel Astra och den större familjebilen Dacia Lodgy. Kostnaden på en hyra mellan torsdag och måndag i början på september hamnade här totalt på 29, 30, respektive 98 euro för dessa modeller. Detta motsvarar cirka 275, 285, respektive 931 svenska kronor. Som vanligt garanteras du inte att få just den bilen som annonseras, utan kan även få en annan likvärdig modell. För samma datum fast med upphämtningsplats på London Heathrow istället varierade bilmodellerna något, där exempelmodellerna inkluderade bland annat Hyundai i10, Hyundai HY I30 och Vauxhall GM Zafira.

Bränslepolicy

I priset du betalar för hyrbil hos InterRent ingår inte bränsle, utan deras bränslepolicy inkluderar två olika alternativ för dig som hyrestagare. 1. Med Express Fuel Service har bilen full tank när du plockar upp den, och du får sedan lämna tillbaka bilen med så mycket bränsle du vill. Du slipper på så vis oroa dig över att hitta en bensinmack i närheten av uthyrningsstationen när bilen ska återlämnas. Priset för detta baseras på kostnaden för en full tank på bilen du har hyrt, ihop med en serviceavgift. Lämnar du tillbaka fordonet med bränsle i kommer du att få tillbaka pengar motsvarande bränslets värde, serviceavgiften kan däremot inte återbetalas. 2. Väljer du alternativet Full to Full lämnas bilen ut med antingen full tank eller delvis full tank, varpå bilen måste lämnas tillbaka med samma mäng bränsle. Återlämnar du en bil med mindre bränsle än vad som ursprungligen fanns i blir du fakturerad på kostnaden för återstående mängd ihop med en serviceavgift.

Om skadan uppstår

Beroende på vilken försäkring du har köpt i samband med din uthyrning behöver du inte alltid betala för skadorna på bilen. Om du märker några skador på bilen när du lämnar tillbaka den kan du uppmärksamma detta genom att skriva på ett Check in-dokument för fordonet. Du får sedan en faktura på kostnaden för reparationen samt en administrationsavgift.

Som alltid när du hyr bil ska du vara mycket noga med att gå igenom den in- och utvändigt för att se att det inte finns några skador på bilen innan du tar emot nycklarna. Finns det fel på fordonet ska du prata med säljaren och se till att dessa antecknas. Medan de flesta etablerade uthyrare är legitima i dessa ärenden finns det skräckhistorier om aktörer som tar betalt för dolda fel på bilen om och om igen utan att reparera skadan, och du kan i värsta fall bli skyldig att stå för reparationskostnader för dessa skador, om det nu är så att du inte kan bevisa att de uppstod innan du hyrde bilen.