Avis

Biluthyrningen Avis grundades i Michigan, USA år 1946. Med kontor i 165 länder runtom i världen är de idag en av de största aktörerna inom sin bransch. De har idag sitt huvudkontor i New Jersey, och är tillsammans med Budget Rent a Car och Budget Truck Rental en del av moderbolaget Avis Budget Group. Sedan 2014 har de mer än 5 750 kontor världen över varav 120 stycken finns i Sverige, utspridda på ett 80-tal orter.

Avis Now

En av Avis tjänster är appen, Avis Now, vilken låter sina användare välja fordon, bekräfta bokningar och hämta upp bilen med endast ett knapptryck. För att bruka appen behöver du registrera dig som medlem hos uthyraren och givetvis ladda ner appen, och efter detta är det bara att boka din hyrbil direkt i telefonen. Du kan här bland annat se i realtid vilka bilar som är tillgängliga, få bilen du har bokat att blinka med lysena för att enklare lokalisera den, och även byta bil direkt i appen när du står på parkeringsplatsen om du vill. Utöver Avis finns det idag ett flertal uthyrare som kan erbjuda appar för att underlätta uthyrningen, bland annat Hertz, Sixt och Europcar.

Företag

Är du företagskund och är ute efter en bil för jobbet? Avis erbjuder olika upplägg för företagshyra, vilka är uppdelade i några olika kategorier – Företagsavtal, Avis Business Deal och Avis Flex. Företagsavtal passar bäst för de som vill hyra bil ofta, medan Avis Flex är anpassat för företag intresserade av långtidshyra, och Avis Business Deal för de som endast vill hyra ibland. Som alternativ till dessa kan företag också vända sig till Avis Preferred, vilket Avis själva menar på är det snabbaste sättet att hyra bil. Går du med i något av dessa tjänster finns det flera rabatter att ta del av. Bland annat innebär en längre hyra desto mer rabatt om man är med i Avis Business Deal, där en hyra på exempelvis upp till 19 dagar medför 7,5 procents rabatt, och mellan 131 och 300 dagar innebär 17,5 procents rabatt. Olika intervaller däremellan finns givetvis med.

Avis Preferred

Med lojalitetsprogrammet Avis Preferred tar du del av ett flertal förmåner. Som medlem är det enklare att hyra bil och du samlar även på dig poäng som du kan använda för framtida hyror. När du är med i Avis Preferred får du bland annat förmåner så som att du bara behöver visa upp ditt körkort när du ska hyra bil, bilen står parkerad mer tillgängligt för dig som ska plocka upp den, hyresavtalet är färdigt innan du kommer till uthyrningskontoret, och på utvalda kontor får du även personlig service, samt så sitter nycklarna redan i bilen när du kommer dit. Det är helt gratis att gå med i lojalitetsprogrammet, och utöver ovanstående får du som medlem även en gratis weekendhyra efter tredje hyran, och du erbjuds förmånliga priser på hyror.

Hyrbilar

Bilflottan hos Avis delas som hos de flesta uthyrarna in i olika klasser, här i fem stycken olika – Miljöbilar/Hybridbilar, Personbilar, Minibussar, Premiumbilar, samt skåpbilar ihop med lastbilar. Exempel på bilar du kan finna dig i när du hyr genom Avis är en Toyota Auris Hybrid i mellanklassen, eller en Volkswagen Sharan om du är ute efter något större. Avis lyfter även att de snart kommer att kunna erbjuda elbilar till uthyrning. Vi kan då vänta oss att se exempelvis Tesla Model S, vilken troligtvis även kommer klassas som premiumbil, och BMW i3, båda helt eldrivna modeller.