Alamo

Alamo Rent a Car är en aktör inom biluthyrning som grundades i USA 1974. Med sin bas i delstaten Missouri har företaget idag spridit sig inom USA, Kanada, Mexico, Latinamerika och delar av Asien, och utöver detta har de även partners inom flera delar i världen, inklusive Sverige.

Historia

1985 introducerar aktören Instant Alamo Rent a Car, vilket innebär att resenärers individuella information sparas för att möjliggöra direkt referens vid framtida bokningar. 1990 börjar Alamo erbjuda nya möjligheter för hyrbilsförsäkringar, så kallade kollision damage waivers, något som lät kunden välja mellan tre skräddarsydda alternativ för pris och täckning av skador. Fem år senare kommer uthyraren med industrins första online bokningssystem i realtid. Personer intresserade av att hyra bil kunde nu besöka Alamo.com för att hitta uthyrningskontor med tillgängliga bilar, se priser och välja fordon. Tjänsten expanderas sedan till att även erbjuda medlemmar med en egen servicesektion, samt verktyg för väderkartor, vägbeskrivningar och aktiviteter för barnen att ta del i under resans gång. 2002 ingår man ett partnerskap med Walt Disney World Resort och Disneyland Resort, vilket gör Alamo till det officiella hyrbilsföretaget för några av de mest besökta turistattraktionerna i Nordamerika. På Alamos hemsida annonseras även biljetter till Disney World och Disneyland, där du sedan omdirigeras till Disneys hemsida. År 2005 är företaget först inom sin bransch med ett online check-in-system.

Alamo själva hävdar att de år 1974, efter att ha öppnat fyra uthyrningskontor i Florida, var först med konceptet om obegränsat fritt miltal för sina hyrbilar. De hade då som plan att förse familjer och fritidsresande med en mer ekonomisk, rolig och högkvalitativ upplevelse, en marknad de fokuserar på än idag.

Erbjudanden

En av tjänsterna som Alamo erbjuder är last-minute car rental. Detta innebär att du kan hyra en bil med så lite som en timmas framförhållning på utvalda uthyrningskontor. Andra erbjudanden inkluderar exempelvis att du just nu får 35 dollar i rabatt när du hyr ett fordon i USA med ett baspris på minst 185 dollar. Detta gäller alla fordonsklasser och hyror som pågår minst fem och max elva dagar. Fram till 15 december 2016 får du även 20 procents rabatt på din hyrbil i Latinamerika och Karibien. Alla fordon är giltiga för rabatten och det finns ingen minimigräns för antal dagar du behöver hyra bilen.

Enterprise Car Sales

Alamos moderbolag, Enterprise Holdings, har även tjänsten Enterprise Car Sales där använda bilar från uthyrningsaktörerna Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental och Alamo Rent a Car läggs ut till försäljning. Bilköpare kan därmed leta bland bilar som tidigare har funnits i uthyrarnas bilflotta, där de flesta är enbart 1 – 3 år gamla, med inkluderade garantier. Och ångrar du ditt köp inom sju dagar köper de tillbaka bilen för samma summa du köpte den för. För stunden ligger cirka 7 500 bilar ute till försäljning och det inkluderar allt från billigare småbilar till mer exklusiva modeller.